6 trikova kako skinuti žvaku sa pantalona

Da li ste se slučajno zaljepili za žvaku ili žvaka za vas, nije pitanje koje treba da vam kida živce, jer problem je svakako tu i treba ga rješiti. Evo kako skunuti žvaku sa pantalona.

1 Najbitniji savjet je da žvaku ostavite onako kako se zaljepila. Nemojte odmah da je čačkate.

2 Zaljepljenu žvaku možete ostaviti neko vrijeme da se sama stvrdne, ili joj možete „pomoći“ u tome – možete je stvrdnuti kockicom leda ili da uljepljene pantalone ostavite neko vrijeme u zamrzivaču. Tako stvrdnutu žvaku bi trebalo da lako skinete, u zavisnosti od vrste tkanine. Slobodno koristite nožić, pincetu ili šta vam je već pri ruci.

3 Preko žvake na pantalonama stavite čist papir i peglajte neko vreme preko toga. Žvaka će se zagrijati i lijepiti za papir, zato bi malo po malo trebalo da pomjerate papir kako bi se žvaka skidala malo po malo. Obratite pažnju da ovo morate raditi vrlo oprezno kako ne biste žvaku papirom raznijeli po cijelim pantalonama.

4 Krpica natopljena medicinskim benzinom (kupuje se u apoteci) ili acetonom za nokte, može pomoći pri skidanju ostataka žvake sa pantalona.

5 Pantalone možete oprati na visokoj temperaturi, ali prije toga obratite pažnju da li su vaše pantalone predviđene za takvo pranje.

6 Dio pantalona na kojem je zaljepljena žvaka možete potopiti u lonac ključale vode. Žvaka će se rastopiti i otpadati dio po dio.

Savjeti

– Radite polako.
– Ne ustručavajte se da operete pantalone u mašini (pranje može da pomogne).
– Ako vam prethodna uputstva ne pomognu, uvijek možete odnijeti odjeću na hemijsko čišćenje.

Upozorenja

– Ne perite pantalone u mašini ako pantalone nisu predviđene za mašinsko pranje.
– Pantalone možete prati “na ruke” isključivo u hladnoj vodi.
– Pri korištenju medicinskog benzina ili acetona obratite pažnju na to da ne oštetite pantalone.

Izvor: Kakopedija.com

Najnovije

Popularno

Više savjeta