9 trikova kako se riješiti herpesa bez lijekova

Donosimo 9 trikova kako se riješiti herpesa, glavobolje, zubobolje i sl. Pomozite si prirodno ako vas boli glava, zub, uho, ili ako pokvarite želudac, imate prišteve, ubode vas pčela, koža ošteti od trenja ili dobijete opekotine…

9 trikova kako se riješiti herpesa bez lijekova

kako se riješiti herpesaHerpes

Stavite oblog od punomasnog mlijeka, to će ublažiti bol i pomoći bržem ozdravljenju. Prije stavljanja takvog obloga ostavite mlijeko na sobnoj temperaturi 10 do 15 minuta. Nakon uklanjanja obloga, kožu isperite vodom. U slučaju krajnje nužde pomoći će i nanošenje parfema s visokim postotkom alkohola u sebi jer će herpes isušiti.

Glavobolja

Umjesto uzimanja tablete, pokušajte pritisnuti tkivo između palca i kažiprsta ili malu izbočinu koja se nalazi između vrata i donjeg dijela glave. Također, izbjegavajte svjetlost dok bol traje i stavite na glavu hladan oblog.

Čirevi i prištevi

Brže će nestati ako na njih stavite zagrijanu krišku rajčice ili sirovog luka. Pomaže i topli pire od češnjaka kao i vanjski listovi kupusa. Rezano povrće možete staviti direktno na čir ili prišt. Pomaže i topla vrećica crnog čaja koja se stavlja nekoliko puta dnevno i drži po 15 minuta.

Zubobolja

Ulje klinčića pružit će olakšanje, posebno ako se bol javlja kod promjene temperature u ustima (npr. ako jedete nešto hladno ili toplo). Stavite nekoliko kapi na zub, pukotinu u njemu ili rupu od karijesa. Pomoći će smanjiti bol do dolaska zubaru.

Bol u uhu

U pećnici dobro zagrijte tanjur koji neće puknuti od topline ili mali protvan, ootajte ga ručnikom i legnite s bolnim uhom na to. Pazite da ne bude vruće, već ugodno toplo. Uđe li vam kukac u uho, isperite ga alkoholom pa toplom vodom. Ne čačkajte po uhu ni prstima, ni raznim predmetima.

Oštećena koža zbog trenja

Najidealnije je uza sebe imati puder za bebe i njime premazati kožu koja se ostećuje od trenja, npr. noga uz nogu. Ali, nemate li ga, pomoći će i kukuruzno brašno. Raširite ga po posudi za pečenje i zagrijavajte u pećnici na 150 stupnjeva desetak minuta da bude posve suho.

Pokvaren želudac

Najjeftiniji i najdostupniji pripravak je onaj od soda bikarbone i vode. U čašu vode stavite žličicu sode, promiješajte i popijte. To će neuztralizirati želučanu kiselinu i ublažiti bol u trbuhu uzrokovanu stvaranjem plinova.

Ubod pčele

I u ovom slučaju pomaže soda bikarbona u koju stavite malo vode tako da dobijete gustu smjesu. To stavite direktno na mjesto uboda i držite 15 do 20 minuta. I ne vadite žalac jer će tako u kožu ući više otrova.

Opekline

Kod manjih opeklina pomažu oblozi od punomasnog mlijeka ili potapanje opečenog mjesta u mlijeko, 15-ak minuta. Kožu kasnije isperite hladnom vodom da se ostaci mlijeka ne usmrde. Također, opekotinu nije dobro stavljati pod ledenu vodu već umjereno hladnu. Hladna voda tad djeluje kao sredstvo protiv bolova, piše Listverse.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta