Kako se logirati kao Administrator

Ukoliko nemate administratorske ovlasti na svom ili računaru koji trenutno koristite, saznajte kako se logirati kao Administrator.

Kako se logirati kao Administrator na Windowsu 7

1Da biste se na Windowsu 7 prijavili na Administrator korisnički račun, kliknite na Start te unesite cmd da Windows pretraži programe i dokumente. Iz rezultata pretrage kliknite desnom tipkom miša na cmd.exe te iz padajućeg izbornika odaberite Pokreni kao administrator (Run as administrator). U Naredbeni redak (Command Prompt) unesite naredbu net user administrator /active:yes te potvrdite sa ENTER.

admin-wi7

2Da biste deaktivirali korisnički račun Administrator, ponovite cijeli postupak samo što ćete umjesto /active:yes unijeti  /active:no.

win7-admin

Kako se logirati kao Administrator na Windowsu XP

1Na Windowsu XP prijavljivanje na korisnički račun Administrator veoma je jednostavno. Recimo da ste za svoj korisnički račun zaboravili lozinku i gledate u početni ekran za prijavu na Windows. Sve što je tada potrebno je da dva puta kliknete kombinaciju tipki CTRL+ALT+DEL te umjesto svog korisničkog imena unesete riječ administrator.

xp-a02

2Ako želite da se korisnički račun Administrator pojavljuje na početnom ekranu za prijavu na Windows onda je potrebno da uređujete postavke u registryju. Za pokretanje Registry Editora držite kombinaciju tipki Win+R da pokrenete dijaloški okvir Pokreni (Run), unesite regedit a zatim kliknite OK. U Registry Editoru otvorite vrijednost HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList. Na desnoj strani pronađite ključ Administrator, dvokliknite ga te vrijednost 0 promijenite u 1. Ukoliko ključ Administrator ne postoji onda kliknite desnom tipkom miša, pod New odaberite DWORD Value, promijenite mu ime u Administrator, te dvokliknite ključ da mu promijenite vrijednost sa 0 u 1.

xp admin

Najnovije

Popularno

Više savjeta