Predstavljena nova Nokia 3310

Jedan od globalnih lidera u svijetu tehnologije Nokia predstavila je na kongresu u Barceloni nove uređaje kojima će poboljšati ponudu. Ono što je najviše obradovalo veliki broj ljudi je nova Nokia 3310.

Predstavljena nova Nokia 3310

nova Nokia 3310Za razliku od modela iz 2000. godine, Nokia 3310 će biti tanja i lakša, te u veselijim bojama. Biti će 10 puta brža i imat će popularnu igricu Snake i popularni zvuk zvona. Nije rečeno koliko će tačno koštati, ali špekuliše se da bi cijena mogla biti oko 50 eura. Nova Nokia 3310 biti će dostupna u nekoliko boja. Imat će dugotrajniju bateriju koja može izdržati čak 22h razgovora i aplikacije koje su u skladu s modernim vremenom. Display će biti u boji.

Igra Snake će biti dostupna i putem Facebook Messengera za sve korisnike. Nokia je predstavila i novine kada su u pitanju pametni telefoni. Nokia 3 koštat će 139 eura. Ima display od 5,2 inča koji je zaštićen specijalnim staklom Corning Gorilla.

Tu su i Nokia 5 i Nokia 6 koji će biti dostupni u drugom kvartalu ove godine. Nokia 5 sa displejom od 5,2 inča, će se prodavati u pet boja i koštat će 189 eura. Za Nokiju 6, koja je postala apsolutni hit u Kini, trebat ćete izdvojiti 299 eura. Ima displej od 5,5 inča i certificirane Dolby zvučnike.

Bitno je istaći da su unaprijeđene kamere, dizajn i displayi na sva tri telefona.

Predstavljen je i novi dizajn Nokia Health uređaja koji prate zdravlje korisnika.

“Patient Care (Briga o pacijentu) zbližava ljekara i pacijenta snagom povezanih uređaja koji su sigurni i tačni. Nokia je posvećena pomaganju ljudima širom svijeta da žive duže, zdravije i budu sretni. Napravili smo potpuno nove, inovativne, izazovne stvari u virtuelnoj realnosti i digitalnom zdravlju”.

Najnovije

Popularno

Više savjeta