Korisni trikovi za iPhone

Ako ste vlasnik ovog uređaja donosimo vam neke savjete koji mogu biti korisni trikovi za Iphone.

Svaki vlasnik iPhonea mora znati ove trikove

1Koliko vam se puta desilo da u Safariju slučajno zatvorite karticu u kojoj ste imali otvorenu vrlo važnu web stranicu? Kako biste vratili nedavno zatvorene kartice, sve što trebate napraviti je dugo pritisnuti na znak + smješten na dnu ekrana i vidjet ćete listu zatvorenih kartica. Sve što trebate učiniti je odabrati onu koja

2Ako želite ugasiti video nakon što ste zaspali, sve što trebate napraviti je ući u aplikaciju Clock i tamo odabrati stavku za odbrojavanje, odnosno ‘timer’. Spustite se do kraja i tamo odaberite funkciju prestanka reprodukcije odnosno ‘Stop Playing’. Na ovaj ćete način jednostavno ugasiti aplikaciju koja reproducira muziku ili video (YouTube uključen) kada vrijeme istekne.

3Kao što vjerojatno znate, dugim pritiskom na ikonu dobit ćete opciju micanja na druge ekrane kao pohranjivanje u mape. Ako želite micati više ikona odjednom, sve što trebate učiniti je držati jednu ikonu prstom dok drugim pomičete drugu prema njoj.

4Imate hrpu aplikacija u mapi i ne znate koja vam je upravo dala podsjetnik? Ne brinite – samo pritisnite 3D touch na mapu i vidjet ćete listu podsjetnika.

5Ako ste u aplikaciji poput Messages ili Photos i želite brzo doći do njihovih postavki, samo pozovite Siri i recite ‘Settings’. Ovo, naglašavamo, ne vrijedi za sve aplikacije (poput Facebooka, na primjer)

6Apple korisnicima ne nudi mogućnost zaključavanja pojedinih aplikacija, ali postoji trik kojime možete postići nešto dosta slično. U izborniku Screen Time unutar postavki odaberite ograničenje korištenja pritiskom na ‘App Limits’ i postavite jednominutni tajmer na stavke svih aplikacija izborom ‘All Apps & Categories’. Uđite u Always Allowed i tamo dodajte aplikacije koje ne želite zaključati. Ostatak će tražiti šifru od Screen Timea za otključavanje i pokretanje.

7Otvorite Settings, pa Sounds & Haptics, potom RingtoneVibration i zatim Create New Vibration. Otkucajte obrazac i spremite ga. Možete ga koristiti kao početnu postavku ili dodijeliti određenim kontaktima. Otvorite željeni kontakt, odaberite EditRingtone or Text Tone i zatim Change The Vibration.

8Vaš se prijatelj pokušava spojiti na vašu Wi-Fimrežu? Olakšajte mu posao tako što ćete podijeliti pristup. Kad se pokuša spojiti na vašem će se iPhoneu pojaviti skočni (pop-up) prozor u kojem možete podijeliti vezu.

9Ako trebate obaviti jednostavnu i brzu matematičku operaciju, otvorite traku tražilice, unesite formulu i pričekajte rezultat.

 

10Bljeskalica može poslužiti kako bi vas obavijestila o prispjeću novih obavijesti. Otvorite redom SettingsGeneral, pa Accessibility. Skrolajte prema dolje i uključite LED Flash for Alerts.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta