Kako spriječiti WhatsApp da šalje podatke na Facebook

Facebook je prije nekoliko godina kupio WhatsApp aplikaciju. Uveli su nekoliko promjena a jedna od njih je da će ova aplikacija početi dijeliti svoje podatke s Facebook-om a sve zbog boljeg reklamiranja i oglasa. Prije nego što požurite deinstalirati aplikaciju trebali bi znati da postoji vrlo jednostavan način kako spriječiti dijeljenje podataka.

Kako spriječiti WhatsApp da šalje podatke na Facebook

1Ova opcija će vam se pojaviti nakon što ažurirate WhatsApp. Otvorite aplikaciju i ona će vam prikazati obavijest da su ažurirani uslovi pružanja usluge i pravila o privatnosti. Možete pritisnuti dugme Agree (Slažem se) da pristanete na nove uslove, ili možete odgoditi odluku odabirom opcije Not Now (Ne sada). Da bi onemogućili dijeljenje podataka potrebno je odabrati opciju ispod teksta Read more about key updates…. (Pročitajte više o…)

wadijeljenje

2U prozoru Terms and Privacy Policy (Pravila o privatnosti) će biti prikazana opcija u donjem desnom uglu. Potrebno je isključiti dijeljenje podataka i pritisnuti dugme Agree (Slažem se). Napomena : Opcija dijeljenja je uključena kada je dugme za to prikazano zelenom bojom a isključena kada je prikazano sivom bojom.

wadijeljenje1

3Ako ste kojim slučajem preskočili ovo obavještenje još uvijek možete onemogućiti dijeljenje podataka. Otvorite aplikaciju i odaberite Settings -> Account( Postavke -> Račun) te isključite opciju  Share my account info. (Dijelite moje informacije o računu).

Napomena: Ako smo već u prvom postupku onemogućili dijeljenje podataka ova opcija se više neće prikazivati tako da trenutno nije moguće naknadno odobriti dijeljenje.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta