Kako pronaći odjeću pomoću slike

U prošlosti, ako ste vidjeli slavnu ličnost koja nosi lijepu odjevnu kombinaciju, to je bio izgubljen slučaj pokušavajući da je pronađete kako biste je nosili sami. Danas, sve što trebate učiniti je snimiti fotografiju predmeta – ili cijele odjeće – a tehnologija AI skeniranja pomoći će vam da locirate slične stilove na internetu. Ponekad čak možete naći i tačan komad odjeće.

Uzmite svoj mobilni telefon i pogledajte ovu listu aplikacija za traženje odjeće koje će vam pomoći da pronađete odjeću sa slike.

Kako pronaći odjeću pomoću slike

Google Lens

Googleov alat za prepoznavanje slika Lens može identificirati odjeću, lične dodatke kao što su ogrlice ili bilo koji drugi oblik odjeće. Ovo olakšava pronalaženje košulje koju ste vidjeli po gradu. Ne morate čak ni da snimite sliku da biste je koristili. Jednostavno unesite komad odjeće u okvir tražila i ako se uspješno uskladi, Google Lens će ga istaknuti malom plavom ikonicom.

Nakon što dodirnete ovaj krug, aplikacija će otvoriti stranicu Google Shoppinga. Ovo vam pruža veze do više web lokacija, kao što su Amazon i Walmart, za jednostavnu kupovinu. Osim toga, Google Lens radi s odjećom. Dakle, kada skenirate izgled druge osobe, ona će pojedinačno otkriti sve proizvode koje nosi.

Preuzmi AndroidiOS

CamFind

CamFind je platforma vizualnog pretraživača koja može pronaći odjeću sa slika. To je jedna od najboljih modnih aplikacija za Android i iPhone. Proces je jednostavan: snimite sliku, dajte aplikaciji nekoliko sekundi da obradi i vidjet ćete rezultat. Nudi linkove za kupovinu, opis proizvoda i povezane YouTube video zapise.

Možete podijeliti svoje rezultate i pregledati što drugi ljudi traže da biste razumjeli modne trendove i povezali se s kupcima koji isto misle..

CamFind je manje pouzdan i malo sporiji od Google Lensa, ali nudi nevjerovatno dobro istražene rezultate kada je efikasan. CamFind također ugošćuje neke druge nevjerojatne funkcije kao što su prevod na jezik, poređenje cijena itd.

Preuzmi Android | iOS

Amazon StyleSnap

Amazonova glavna aplikacija za kupovinu također ima vizualni pretraživač fokusiran na odjeću, što znači da odjeću možete pronaći samo sa slike. Opciji možete pristupiti dodirom ikone kamere na traci za pretragu u aplikaciji Amazon, a zatim odabirom StyleSnap.

Kada je dodirnete, aplikacija će pokrenuti prikaz kamere i morat ćete je usmjeriti prema slici odjeće koji želite skenirati.

U vrijeme pisanja, Amazon StyleSnap je bio dostupan samo u određenim regijama.

Preuzmi Android | iOS

Pinterest

Pinterestove mobilne aplikacije sadrže alat za vizualnu pretragu pod nazivom Lens koji vam omogućava da pretražujete hiljade postova na društvenoj mreži putem slika. Kao i Google Lens, ovo može identificirati više predmeta, kao što je cijela odjeća.

Štaviše, Pinterest će prikazati linkove za kupovinu odgovarajućih proizvoda. Za ovu funkcionalnost, Pinterest se udružio sa ShopStyle, platformom za modnu i životnu kupovinu. Dakle, nećete pronaći veze na Amazon ili druge komercijalne web stranice.

Preuzmi Android | iOS

ASOS

Aplikacije britanskog modnog trgovca ASOS nude jednostavnu opciju pretraživanja slika pod nazivom Style Match za pronalaženje odjeće sa fotografije. Možete snimiti novu fotografiju ili je prenijeti iz lokalne pohrane. Potrebno je samo nekoliko sekundi da se izvrši vaš upit, a većinu vremena je tačan.

Kada se vaša slika obradi, aplikacija će dohvatiti ASOS stilove koji najviše liče na onaj koji tražite. Ovo je sjajan način da ostanete moderni uz ograničeni budžet. Ova aplikacija nije najbolja za prepoznavanje brenda, ali ako vam je više stalo do izgleda, a manje do kompanije, ASOS je odlična opcija.

Preuzmi Android | iOS

Lykdat

Lykdat je jedan od najzanimljivijih alata za pronalaženje odjeće sa slike. Nažalost, Lykdat trenutno nije dostupan kao aplikacija ni za iPhone ni za Android. Umjesto toga morate ga koristiti u web pretraživaču. Dobra vijest je da je dovoljno lako koristiti na ovaj način.

Pronaći će vam proizvode sličnog izgleda iz trgovina širom weba, s puno filtera koji će vam pomoći da pronađete upravo ono što tražite. Naravno, rezultati mogu biti malo promašeni, ali vrijedi pokušati.

Posjeti Lykdat

Najnovije

Popularno

Više savjeta