Aplikacije za špijuniranje i nadzor

Poklanjanje pametnog telefona svom djetetu je postalo moderno i trend. Možda im vjerujete dovoljno da svoj telefon koriste samo za igre i hitne telefonske pozive, ali ne možete garantovati da uvijek koriste svoj telefon iz pravih razloga.

Aplikacije za špijuniranje i nadzor

Okretanje aplikacijama za nadzor može vam olakšati život. Ove aplikacije mogu pratiti korištenje pametnog telefona vašeg djeteta, a neke čak mogu pratiti njihovu trenutnu lokaciju. Dakle, evo najboljih špijunskih aplikacija za Android i iPhone koje možete koristiti da pratite svoje dijete.(ili u neke druge svrhe).

MMGuardian

MMGuardian vam daje potpunu kontrolu nad pristupom webu vašeg djeteta, porukama, korištenjem aplikacija i kontaktima. Da biste započeli, morate preuzeti roditeljsku verziju aplikacije na svoj telefon, registrirati se za račun, a zatim preuzeti dječju verziju na telefon vašeg djeteta.

Nakon što preuzmete obje aplikacije, možete omogućiti sve funkcije MMGuardiana. Ne samo da dolazi s mapom za vizualno uvid u lokaciju vašeg djeteta, već dolazi i sa funkcijom koja vam omogućava unos rasporeda i praćenje vašeg djeteta u određeno doba dana.

MMGuardian za Android | iOS

Kada želite pratiti korištenje interneta vašeg djeteta kao i njegovu lokaciju, koristite Google Family Link da zaštitite svoje dijete. Kao i većina aplikacija za nadzor telefona, morate preuzeti roditeljsku verziju aplikacije na svoj telefon i dječju verziju aplikacije na svom djetetu.

Nakon što sve postavite, možete vidjeti web aktivnosti vašeg djeteta u grafikonu koji je lako čitljiv. Prikazuje vam svaku aplikaciju koju je vaše dijete nedavno koristilo, zajedno s količinom vremena provedenog na aplikacijama.

Kada vaše dijete želi preuzeti novu aplikaciju, primit ćete obavještenje koje vam omogućava da odobrite ili odbijete preuzimanje. Ovo olakšava poticanje vašeg djeteta da umjesto toga koristi obrazovne aplikacije za djecu.

Kada je vaše dijete vani s prijateljima ili u školi, možete vidjeti njegovu lokaciju na mapi. Također možete odlučiti da zaključate uređaj vašeg djeteta kada ne želite da koristi svoj telefon.

Google Family Link za Android | iOS

Kako Youtube učiniti sigurnim za djecu

Kidslox

Kidslox je još jedan sistem roditeljske kontrole koji nudi mnoštvo funkcija na Androidu i iPhoneu. Dostupan je i za desktop računare radi vaše udobnosti.

Ova aplikacija vam omogućava da lako zaključate aplikacije koje ne želite da vaše dijete koristi. Također možete postaviti određeno vrijeme ispred ekrana za svoju djecu i blokirati neprikladne web stranice na njihovom telefonu.

Kao roditelj, također možete postaviti dnevno ograničenje korištenja podataka i uređaja za djecu ili blokirati aplikacije za vrijeme njihovog učenja ili spavanja. Kidslox ima podršku za više platformi koja vam omogućava da upravljate svim uređajima koje vaše dijete koristi. Osim toga, možete postaviti i ID otiska prsta kako biste aplikacije na telefonu vašeg djeteta zaštitili lozinkom.

Osim toga, Kidslox ima i solidnu funkciju praćenja lokacije. Možete vidjeti historiju lokacija vašeg djeteta za cijelu sedmicu i možete postaviti obavještenja kada se nalazi na različitim lokacijama.

Kidslox za Android | iOS

KidsControl

KidsControl nudi manje invazivan pristup aplikacijama za nadzor djece. Umjesto da funkcioniše kao aplikacija za daljinsko slušanje ili aplikacija koja prati korištenje interneta vašeg djeteta, ona funkcioniše kao način za praćenje lokacije vašeg djeteta.

Kada otvorite aplikaciju, vidjet ćete kartu na kojoj je označena lokacija vašeg djeteta. Ikona će pokazati postotak baterije telefona vašeg djeteta i da li je telefon uključen vibriranjem. Kada telefon vašeg djeteta dostigne nivo baterije od 15%, na vaš telefon se šalje obavještenje.

Klikom na infokutiju dobivate detaljnije informacije o historiji lokacija vašeg djeteta. Lokacije također možete postaviti kao “opasne” i dobiti obavijest kada vaše dijete uđe na njih. KidsControl vam omogućava da povežete aplikaciju sa pametnim satom.

KidsControl za Android | iOS

Find My Kids

Find My Kids vam omogućava da vidite lokaciju vašeg djeteta na mapi, pa čak i da slušate učitelja, dadilju ili prijatelje koji razgovaraju s vašim djetetom. Ako pokušate stupiti u kontakt sa svojim djetetom, ali se ono ne javlja, možete oglasiti alarm na njegovom telefonu. To ga čini veoma korisnim za one trenutke kada je telefon vašeg djeteta na vibraciji.

Kako vaše dijete ne bi provodilo previše vremena igrajući igrice, možete pratiti koje aplikacije koristi tokom dana. Ova aplikacija vam omogućava da vidite nivo baterije na telefonu vašeg djeteta.

Ako želite osigurati da vaš sin ili kćerka stignu u školu na vrijeme, omogućite obavještenja kada stignu u školu i kada stignu kući. Koristite Find My Kids da zabilježite historiju lokacija vašeg djeteta i uvjerite se da ne posjećuje bilo koji skiciran dio grada.

Find My Kids za Android | iOS

Najnovije

Popularno

Više savjeta