Zanimljive Google aplikacije za koje možda niste čuli

Iako svakodnevno koristite razne Google aplikacije, vjerujemo da niste čuli za neke zanimljive Google aplikacije koje mnogi u svijetu koriste. Pogledajte o kojim aplikacijama se radi…

Zanimljive Google aplikacije za koje možda niste čuli

Čuli ste za Google Chrome internet preglednik, za Google mape ili YouTube, zar ne? Da li ste čuli za neke zanimljive Google aplikacije koje ne dolaze kao preinstalirane na Android uređajima?

Google Gesture Search

Koliko puta vam se dešavalo da izgubite mnogo vremena dok nađete nešto što generalno često koristite? Samo zato što je zabačeno duboko u podešavanjima ili zato što nema prepoznatljivu ikonu. Upravo tu Google Gesture Search dolazi do izražaja. Nakon inicijalnog podešavanja aplikacije, gdje zapravo podešavate koje će aplikacije biti aktivirane nakon izvršavanja određenog pokreta preko ekrana tj. gesture, bićete u mogućnosti da znatno efikasnije i brže koristite svoj Android uređaj.

zanimljive Google aplikacijeDizajn aplikacije, priznajemo, jeste malo zastario, u stilu KitKat sistema, no, to nije ono što je bitno i ono što ovu aplikaciju čini specijalnom. Jedini nedostatak ove aplikacije je ustvari to što ona mora biti pokrenuta svaki put kada korisnik želi da koristi gesture.

YouTube studio za autore

YouTube aplikacija je jedna od najkorištenijih Google aplikacija. Kako ne bi bila kada YouTube praktikuju mnogi ljudi, različitih slojeva. Neko YouTube koristi kako bi se posavjetovao, neko kako bi se edukovao, a neko kako bi se zabavio. A sav taj sadržaj neko mora i postaviti, YouTuber-i naravno!

zanimljive Google aplikacijeBudući da je danas mnogo YouTuber-a, a i medijskih kuća koje imaju nalog na YouTube-u, Google je odlučio da im olakša upravljanje YouTube naloga putem telefona. Otud i aplikacija YouTube studio za autore (eng. Youtube creator studio). Ova aplikacija omogućava administratorima YouTube kanala da u realnom vremenu prate posjećenost kanala kao i gledanost njihovih video snimaka. Takođe, administratori putem ove aplikacije imaju lakši pristup novim, ostavljenim komentarima gdje lako da mogu da odgovore na njih. Mnogo toga je lakše odraditi pomoću ove aplikacije, nego recimo putem standardne YouTube aplikacije…

Arts & Culture

Ako ste strastveni obožavalac umjetnosti, istorije i svih čuda svijeta, onda je aplikacija “Arts & Culture” prava stvar za vas! Ona vas praktično vodi na virtuelno putovanje kroz istoriju i kulturu. Početna stranica nudi nekoliko različitih kategorija koje se kasnije razgranavaju kroz bogate fotografije i članke.

zanimljive Google aplikacijeNa panelu koji se nalazi sa lijeve strane se mogu naći najnoviji projekti, zanimljiva internet putovanja i obilasci najbitnijih muzeja na svijetu. Radi se o aplikaciji koja će perfektno zasititi svačiju znatiželju za umetnošću, istorijom i kulturom. Naravno, super je to što se aplikacija i njen sadržaj redovno ažuriraju.

Google Goggles

Najlakši način da danas saznate nešto je da posjetite Google.com i da unesete pojam o kojem želite da se informišete. Kliknete na “lupa” ikonicu i bum! Čarolija se događa… Međutim, šta ako ne znate kako da opišete pojam koji vas interesuje? Šta ako imate posla sa predmetom koji ne znate kako se zove?

zanimljive Google aplikacijeU tom slučaju, rješenje je Google Goggles! U pitanju je aplikacija koja uz pomoć kamere vašeg Android uređaja može da pretraži internet na osnovu onoga što se vidi na ekranu. Shodno tome, ukoliko ne volite da kucate, jednostavno uperite telefon ka tekstu ili predmetu i Google Goggles će to obaviti za vas.

Androidify

Google ne pravi samo korisne aplikacije. Google nekada voli da se malo zabavi, a i nas korisnike naravno. Za one koji obožavaju Android uređaje ili platformu uopšte, Google je napravio jednu malu aplikaciju pomoću koje je moguće napraviti “Androidoističan” lik koji podsjeća na korisnika, odnosno vas.

zanimljive Google aplikacijeAndroidify aplikacija je jako zabavna stoga je probajte. Pomoću nje možete vrlo lako napraviti Android avatar za vaš Google+, Twitter ili Facebook nalog.

 

 

Izvor: PametniTelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta