Pet korisnih trikova za Facebook Messenger

Donosimo pregled nekoliko zanimljivih opcija unutar Facebook Messenger aplikacije za koje možda ne znate…

Pet korisnih trikova za Facebook Messenger

Šaljite i primajte datoteke

Većina zanimljivih opcija rezervisana je za mobilno izdanje Facebook Messengera, ali i desktop verzija ima šta za ponuditi. Putem nje možete slati i primati datoteke kao što su Word dokumenti, datoteke iz Photoshopa, pa čak i video zapisi.

Na stranici Facebook.com, pronaći ćete malu sličicu spajalice koju možete kliknuti kako bi slali raznovrsne datoteke. Ako koristite Messenger.com, možete samo prebaciti datoteke u njega ili kliknuti na sličicu koja izgleda kao dvije fotografije koje se preklapaju.

U mobilnoj aplikaciji možete primati razne datoteke, ali za slanje su dostupne samo fotografije.

Šaljite video i audio zapise

U Messengeru možete napraviti kratke video zapise i obraditi ih filterima i drugim alatima. U mobilnoj aplikaciji odaberite ikonu kamere i pritisnite na ikonu u sredini kako biste snimili video.

Za audio poruke odaberite ikonu sa četiri točkice i odaberite Record Voice.

Upravljanje grupama

Grupni razgovor ćete u Messengeru napraviti tako što ćete odabrati opciju za novu poruku u vrhu zaslona i dodati više kontakata.

U postavkama za grupni razgovor možete promijeniti teme i boje, uključiti opciju zahtjeva za sudionike ili pretraživati razgovor, kao i promijeniti naziv razgovora, obrisati ili napustiti ga.

Također je moguće i upravljati pojedinim sudionicima i sudionicama u razgovoru. U profilu grupe kucnite na Members. Dobit ćete popis ljudi koji sudjeluju u razgovoru, te opcije koje se nude.

Uvećavajte emotikone

Kliknite na emotikon nasmiješenog lica na mobitelu ili webu, pa dugo pritisnite (ili kliknite) na emotikon kojeg želite uvećati. Kad podignete prst odaslat ćete uvećani emotikon. Nemojte samo predugo zadržati pritisak jer će se ponovno smanjiti na izvornu veličinu.

Pokrenite enkriptirani razgovor

Za razgovor koji će biti enkriptiran od pošiljatelja do primatelja pokrenite Secret Conversation. Učinite li to neke opcije  neće funkcionisatii, ali bi razgovor trebao biti sigurniji.

Prvo morate uključiti Secret Conversations na svom uređaju.

Koristite li Appleov operativni sistemiOS, kliknite na svoju fotografiju u korisničkom profilu u Facebooku u gornjem lijevom uglu Messengera, skrolajte do Secret Conversations i uključite tu opciju.

Na Androidu odaberite sličicu za chat u gornjem desnom uglu kako biste otvorili Settings za taj razgovor. Spustite do Secret Conversations i uključite tu opciju.

Kako biste poslali poruku koristeći Secret Conversations iPhoneom, kliknite na sličicu New Message u gornjem desnom uglu početnog zaslona i odaberite Secret u gornjem desnom uglu. Ili u aktivnom razgovoru kliknite na ime osobe s kojom razgovarate pri vrhu zaslona i odaberite Go to Secret Conversation.

Na Androidu kliknite na sliku vašeg kontakta u chatu i odaberite Go to Secret Conversation.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta