Najbolji antivirus programi za Windows 11

Sa rastom interneta i tehnološkog doba, sigurnost je postala sve veća briga. Lista štetnog zlonamjernog softvera stalno raste, a korisnicima PC-a je potreban pouzdan antivirus, sada više nego ikad. Shodno tome, može biti teško razlučiti koji su to najbolji antivirus programi iz ogromnog niza dostupnih opcija. U tu svrhu sastavili smo listu nekih od najboljih sigurnosnih softvera za Windows 11.

Najbolji antivirus programi za Windows 11

Kaspersky Internet Security

Kaspersky je brend poznat po svom pouzdanom antivirusu. Nudi niz proizvoda sa različitim nivoima sigurnosti. Kaspersky Internet Security se nadograđuje na osnovni antivirus uvođenjem dodatnih korisnih funkcija. Nadzire vaš sistem, radeći na bazi virusa koja se svakodnevno ažurira. Također vas štiti dok surfate internetom praćenjem vaše aktivnosti na mreži.

Shodno tome, Kaspersky Internet Security sprječava dosadni malver na mreži iz vašeg sistema zaustavljanjem bilo kakvog nedozvoljenog preuzimanja u pozadini. Također vas upozorava kada namjeravate posjetiti nesigurnu web stranicu i čuva vas od opasnosti što je moguće nenametljivije.

Kaspersky Internet Security ima i druge korisne funkcije, kao što je sigurna interakcija novca koja osigurava sigurnost vaših bankovnih podataka kada kupujete na mreži. Također ima funkciju zaštite privatnosti koja sprječava pristup vašim ličnim podacima i web kameri.

Avast Antivirus

Avast je premium pružalac sigurnosnih usluga koji neke funkcije svog antivirusa čini besplatnim za korisnike. Avast se lako preuzima i postavlja i pruža dobru zaštitu sistema i interneta.

Iako je besplatna verzija antivirusa od pomoći, morat ćete platiti da biste dobili sve što vam Avast može ponuditi. Funkcije poput mogućnosti provjere nesigurnih web lokacija i pokretanja sumnjivih aplikacija u sandboxu su zaključane.

Premium verzija također uključuje zgodnu funkciju koja održava vaše programe ažurnima i vrhunsku virtuelnu privatnu mrežu pomoću koje možete sigurno pregledavati svoje omiljene web stranice.

McAfee Total Protection

McAfee Total Protection je testirana i pouzdana antivirusna i internet sigurnosna platforma. Softver podiže sigurnost na viši nivo uvođenjem koncepta poznatog kao zaštitni rezultat. Ocjena zaštite djeluje kao mjerač za krajnjeg korisnika da odredi koliko je njihovo prisustvo na mreži zaista sigurno.

Možete povećati svoju ocjenu zaštite korištenjem sigurnosnih funkcija McAfee Total Protection. Osim toga, osnovne funkcije poput skeniranja vašeg WiFi-a u potrazi za prijetnjama, skeniranja vašeg sistema u potrazi za kršenjem, pa čak i instaliranje web zaštite na vaš pretraživač mogu povećati vaš rezultat zaštite. Ovaj rezultat vam daje jednostavan način da saznate koliko je siguran vaš sistem.

Norton 360

Norton 360 se prodaje kao porodični antivirus koji pomaže u upravljanju svim sigurnosnim aspektima vašeg tehnološkog života. Dolazi opremljen snažnim antivirusom koji redovno pretražuje vaš sistem u potrazi za neželjenim malverom.

Takođe uključuje funkciju Anti-Spyware koja štiti vaše privatne podatke dok surfate internetom. Takođe ima ugrađeni zaštitni zid koji sprečava da neprovjereni softver pristupa internetu. Norton dolazi sa 7-dnevnom besplatnom probnom verzijom za antivirus i neke druge osnovne funkcije. Usluga pretplate je malo više na premium strani, ali povremeno Norton nudi razumne popuste.

Premium verzija uključuje funkciju roditeljske kontrole i školskog vremena koja pomaže roditeljima da prate šta njihova djeca traže na internetu. Takođe pomaže u kontroli koliko dugo provode na mreži.

Ako vas ovo zanima, besplatna probna verzija pruža priliku da isprobate neke od funkcija Norton 360 i utvrdite isplati li se za to platiti.

Panda Dome

Panda Dome nudi napredne sigurnosne alate koji mogu zaštititi i privatne i poslovne sisteme. Panda nudi svoju zaštitu na više platformi. Ovaj vrhunski softver dolazi opremljen upraviteljem lozinki, softverom za čišćenje koji osigurava da vaš sistem ne sadrži zlonamjerni softver i nepotrebne datoteke.

Panda nudi besplatnu verziju svog antivirusa koji radi sa minimalnim mogućnostima. Usluga također omogućava da se pretplatite i na mjesečnoj i na godišnjoj osnovi.

Vrhunska verzija antivirusa može skenirati vanjske uređaje nakon što su priključeni, pratiti vašu kupovinu na mreži kako bi osigurala da vaše osjetljive informacije ostanu sigurne i nudi funkciju roditeljske kontrole.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta