Korisni Google servisi za koje niste znali ni da postoje

Google je naš najbolji prijatelj kada se radi o traženju odgovora ili informacija. Milioni ljudi koriste usluge Googla svaki dan, ali samo rijetki shvataju i koriste sve potencijale Google-a. U biti Google nudi mnogo više od samih odgovora i informacija.

Korisni Google servisi za koje niste znali ni da postoje

Google Translate App

google-translate-appOva aplikacija je namijenjenima onima koji vole da putuju. Sa ovom aplikacijom ne morate znati strane jezike, aplikacije će prevoditi za vas. Jednostavno usmjerite kameru na natpis koji želite da aplikacija prevede na vaš jezik.

Gmailify

gmailifyDa li ste znali na Gmail aplikacija omogućava korištenje i kombinovanje drugih email servisa poput Yahoo maila ili Outlooka sa vašim Gmailom. Umjesto više aplikacija, možete sve mailove dobijati u jedan inbox.

Google Scholar

google-scholarPretraživač koji pretražuje samo stručno obrazovnu literaturu. Ukoliko ne želite da se vaša pretraga raspe po moru portala, koristite pametnog Google “učenjaka”.

Google Keep

google-keepKreirajte podsjetnike veselih boja i nikada nećete zaboravljati važne stvari.

Timer

google-timerJednostavan servis u kojem možete postaviti timer kakav hoćete i nakon što vrijeme istekne oglasiti će se alarm.

Google Sky

google-skyAplikacija koja će vaš telefon ili kompjuter pretvoriti u najbolji teleskop. Gledajte u svemir i prošetajte se Mliječnom stazom. Sve je to moguće sa Google Sky-om.

Google Fonts

google-fontsKoristan pretraživač koji će vam pomoći da nađete najbolji font za vaše projekte.

Google Art Project

google-art-projectAko ste ljubitelj umjetnosti ovo je prava aplikacija za vas. Iskoristite šansu i gledajte poznata umjetnička djela u visokoj rezoluciji sa visokom kvalitetom detalja.

Think with Google

think-with-googleBudite informisani o rezultatima najnovijih istraživanja, potrošačkih trendova te stanja na tržištu marketinga.

Google Trends

google-trendsServis koji vam omogućava da pratite koji su pojmovi trenutno najpopularniji, tj. koji se najviše pretražuju.

Google Shopping

google-shopping Preko Google Shoppinga možete kupiti apsolutno sve, od kozmetike do informatičkih uređaja.

Panoramio

panoramioKoristite Panoramio i upoznajte svijet kroz fotografije koje su načinili obični internet korisnici.

Google Sound Search

google-sound-searchAplikacija za prepoznavanje muzike poput Shazama. Ukoliko ne znate kako se zove pjesma koja trenutno svira ili vas zanima ko je izvođač, ova aplikacija će to saznati za vas i to za samo nekoliko sekundi.

Google Images

google-imagesPretraživač slika na internetu, ali ne samo po pojmu nego i po slici koju vi uploadujete. Google će na osnovu vaše slike naći slične slike ili slike koje sadrže vašu ili dio nje.

Build with Chrome

ekako-lego2Igrajte se sa virtualnim lego kockicama. Ne samo da je zabavno za djecu nego i za odrasle. Sjajna aplikacija za opuštanje.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta