Kako se konektovati na bežični internet

Internet je postao jako bitan segment u našim životima tako da je i jako bitno znati kako se konektovati na isti,a posebno jer sve popularnije postaju bežične konekcije. Ako posjedujete laptop i Windows 7 onda vam neće biti teško da se konektujete na bežičnu konekciju ukoliko je imate u blizini. Također je moguće napraviti da se Desktop računari konektuju na bežičnu konekciju ali je u tom slučaju potrebno kupiti bežični adapter koji se ubaci u naš računar. Ako vam smetaju silni kablovi i ovo je jedna od opcija koja može biti zanimljiva.

Windows 7: kako se konektovati na bežični internet

1Za početak je potrebno kliknuti na Start te iz ponuđenog menija odabrati Control Panel

bežičniinternet

2Zatim odaberemo opciju Network and Internet i u novom prozoru kod opcije Internet Options kliknemo na Connect to the Internet.

bežičniinternet1

bežičniinternet2

3U novootvorenom prozoru će se pojaviti nekolike opcije za način konektovanja i potrebno je odabrati Wireless, te na listi mreža koje su u dometu odabrati našu konekciju ili neku drugu za koju znamo lozinku i upisati istu.

bežičniinternet3

bežičniinternet4

bežičniinternet5

Kada se računar uspješno konektuje to će biti prikazano u donjem desnom uglu na Desktopu.

bežični6

Da ovaj postupak ne bi morali ponavljati svaku put jednostavno možemo postaviti da se naš računar sa svakim pokretanjem automatski konektuje na konekciju koju smo odabrali.

Potrebno je na ikonu za konekciju koja se nalazi u donjem desnom uglu, kliknuti desnim klikom miša i odabrati Properties

bežični1

Pojavit će se prozor u kojem je potrebno štrihirati kvadrat pored opcije Connect automatically when this network is in range, i zatim kliknuti na bežični2
.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta