Kako postaviti video na Youtube

Ukoliko nikada niste imali račun na Youtube-u i ne znate kako postaviti video, onda ste na pravom mjestu. U nekoliko kratkih koraka ćemo vam pokazati da to uradite.

Kako postaviti video na Youtube

1 Treba vam video uradak kojeg ste snimili i stavili ukompjuter. Ako ste ga snimili mobitelom, lako ga prebacite na računalo. Te uratke prebacite preko USB kabela kojeg ste dobili s telefonom ili preko bluetootha kojeg, ako ga imate, morate uključiti i na računalu i na mobitelu.

2 Kad je video na kompjuteru, možete ga obraditi u više različitih programa. Jedan od njih i vrlo koristan i jednostavan za korištenje je Windows Movie Maker. Otvorite program i povucite u otvoreni prozor svoj file sa snimkom. Možete svom videu dodati muziku. Pritom morate znati da postoji šansa da vam YouTube skine snimku jer ste prekršili autorska prava muzičara. Isto tako ako ste snimali na nekim važnim utakmicama, zna se dogoditi da ga maknu.

3 Registrirajte se na YouTube odnosno napravite svoj korisnički račun (Account). Za to vam treba nekoliko minuta. Ako imate Google Account bit će vam još lakše jer je Google vlasnik YouTube-a.

4 Kad ste se logirali, idite na „Account Settings“, i gore u desnom uglu desno imate opciju „Upload“. Pronađite i izaberite svoj video sa kompjutera.

5 Ovisno koliko je velik video uradak toliko će vam trebati vremena za upload videa. Kad je gotovo, javiti će vam da je video uploadan.

6 Nakon toga moći ćete u prazno polje upisati ključne riječi (tagove) prema kojima će vaš video biti dostupan u tražilici. Dakle tim riječima odnosno pojmovima opišite svoj video. Upišite dakle ono što mislite da bi vi upisali u tražilicu da želite pogledati taj materijal.

7 Prije nego video bude dostupan imate i opciju, odnosno možete odlučiti, mogu li se ostavljati komentari pod video ili ne odnosno, želite li da vam svi komentari budu odobreni, prije nego li se pojave ispod vašeg uratka. To se preporučava, obzirom da neki provode slobodno vrijeme ostavljajući negativne i uvredljive komentare ispod zapisa. Možete i isključiti opciju embed, što znači da netko neće moći objaviti vaš video na nekoj drugoj stranici ili blogu.

8 Kad aktivirate sve i postavite kako želite, imate link koji možete odmah podijeliti s prijateljima, a ne čekati da netko preko upisanih ključnih riječi pogleda baš vaš video.

Najnovije

Popularno

Više savjeta