Facebook Messenger, WhatsApp, Skype u jednom prozoru

Danas postoji mnogo aplikacija i programa za dopisivanje, razmjenu slika, poziva i drugih stvari. Većina korisnika je registrovana za nekoliko aplikacija i koristi ih istovremeno. Iz tog razloga je nastao dodatak za Google Chrome pod nazivom All-In-One-Messenger. Osnovna uloga ovog programa je u tome da korisnik istovremeno u jednom prozoru ima otvorene programe kao što su Facebook Messenger, WhatsApp, Skype i drugi.

Facebook Messenger, WhatsApp, Skype u jednom prozoru

Naravno ovaj dodatak funkcioniše samo za Google Chrome pretraživač. Da bi instalirali All-In-One-Messenger potrebno je kliknuti OVDJE te u gornjem desnom uglu odabrati opciju Dodaj u Chrome.

Nakon par minuta će ovaj dodatak biti uspješno instaliran na pretraživač i možete krenuti sa korištenjem. Pronaći ćete ga pod prozorom Apps unutar Chrome pretraživača. Ako niste sigurni kako naći opciju Apps jednostavno u polje za upisivanje web stranica upišemo chrome://apps/ i otvorit će se prozor sa instaliranim aplikacijama.

Nakon što je ovaj dodatak uspješno ubačen u Chrome postoji mogućnost da dodamo kraticu na naš Desktop. Desni klik na ikonu i odabir opcije Create shortcut, tako da mu možemo pristupiti bez otvaranja Chrome-a i opcije Apps.

Uspješna instalacija nije kraj postavki za ovaj program. Nakon pokretanja jednostavno sa liste ponuđenih programa odaberemo one koje želimo da imamo aktivne u nekoliko kartica, tako da unutar jednog prozora se jednostavno prebacujemo iz aplikacije u aplikaciju. Ovo je lista podržanih aplikacija i programa koje možemo dodati.

Jednostavno odaberemo aplikacije koje nam trebaju i All-In-One-Messenger je spreman za upotrebu. Primjer kako to izgleda kada su odabrane aplikacije Facebook Messenger, WhatsApp, Twitter i Skype.

Svaka aplikacija ima svoje notifikacije i zvučne signale za nove poruke koje naravno možemo uključiti ili isključiti po potrebi.

Najnovije

Popularno

Više savjeta