Najbolje aplikacije za pilates vježbe

Pilates je prekrasan oblik vježbanja sa malim utjecajem koji vam pomaže da razvijete svoju snagu i fleksibilnost. Takođe je odličan za ravnotežu i držanje. Iako pilates vježbe posebno ciljaju na vaše jezgro, cijelo vaše tijelo ima koristi od ove vrste vježbe. A budući da su pokreti spori i precizni, pogodan je za sve nivoe kondicije.

Kao i joga, pilates je odličan način da povećate svijest o pokretima vlastitog tijela i da vježbate pažljivo. Stoga je odličan i za vaše mentalno zdravlje. Mnoge aplikacije su posvećene pilatesu ili sadrže značajan element prakse pilatesa. Evo nekoliko mobilnih aplikacija koje vam mogu pomoći da iskoristite pilates vježbe na najbolji mogući način.

Najbolje aplikacije za pilates vježbe

Pilates Exercises at Home

Ova aplikacija će vam pružiti besplatan uvod u svijet pilatesa, uz 30-dnevni program koji je osmislio instruktor pilatesa. Druge aplikacije na ovoj listi su potpunije predstavljene, ali ovo je dobar početak, s video uputama i dijagramima koji pokazuju koje mišiće radite, zajedno sa ikonama koje pokazuju kako pravilno disati tokom svake sekvence. Možete ga isprobati uz neke online časove pilatesa da vidite da li je ova vrsta vježbe za vas.

Preuzmi iOS | Android

FitOn

FitOn je odlična aplikacija za vježbanje, vrijedna svog mjesta na ovoj listi sa opsežnim odjeljkom za pilates. Odaberite svoj trening prema kategorijama kao što su trajanje, intenzitet, ciljno područje i oprema. Treneri su odlični, a postoje brojni izazovi zbog kojih se vraćate u aplikaciju.

A s toliko disciplina koje su vam na dohvat ruke, kao što su HIIT, kardio, ples i Barre, možda ćete biti inspirirani da isprobate i različite vrste vježbi. FitOn je nevjerovatan besplatan resurs, ali ako nadogradite na FitOn Pro, dobit ćete dodatne premium funkcije, uključujući integraciju fitnes trackera, vrhunsku muziku i neograničena preuzimanja van mreže.

Preuzmi iOS | Android

Pilatesology

Ovo je aplikacija za vas ako želite vježbati čisti, klasični pilates. Uz preko 1900 videozapisa na zahtjev koje vode neki od vodećih svjetskih instruktora, možete pristupiti pilatesologiji kao potpuni početnik ili iskusan profesionalac. Postoje progresije za početnike koje će vam pomoći da započnete i poseban odjeljak koji sadrži vježbe i savjete za učitelje pilatesa.

Ova aplikacija vam omogućava da vježbate s bilo kojeg mjesta, uz časove koje možete preuzeti kada ste van mreže. Za nastavu nije potreban nikakav aparat, iako ako imate svu specijaliziranu opremu, nastavnici će vam pomoći da je dobro iskoristite. Pilatesologija je jedna od najskupljih opcija, ali ne može biti bolja ni po kvaliteti ni po količini sadržaja.

Preuzmi  iOS | Android

5 Minute Pilates

5 Minute Pilates iz Olson Applications je odlična opcija za početnike. Besplatna aplikacija pruža brze vježbe koje ne traju duže od pet minuta i zahtijevaju samo prostirku ili mekani pod. Sve je u potpunosti opisano putem pisanih uputa, uz animirane 3D demonstracije koje prate svaki potez. Završite jednu sekvencu i pređite na sljedeću, iz dana u dan jačajući svoju stručnost. Nadogradite na 5 Minute Pilates Pro za pristup svim vježbama odjednom.

Preuzmi iOS | Android

Pilates Anytime Workouts

Pilates Anytime Workouts je aplikacija iz istog tima kao Yoga Anytime. Od 2010. ova grupa podučava pilates online, a hiljade vježbi i izazova su dostupne u ovoj sveobuhvatnoj aplikaciji. Poput pilatesologije, Pilates Anytime Workouts sadrži rutine za svakoga, od potpunih početnika do iskusnih profesionalaca.

Uz nove videozapise koji se dodaju svake sedmice i mnogo instruktora koji podučavaju s prekrasnih vanjskih lokacija, ima mnogo toga što će vas privući ovoj aplikaciji. Iako je pretplata skupa, možete je izdržati uz besplatnu dvonedeljnu probnu verziju prije nego što se obavežete.

Preuzmi  iOS | Android

Sworkit

Sa stotinama vježbi koje ne zahtijevaju teretanu ili opremu, Sworkit je jedna od najboljih aplikacija za vježbanje za postizanje forme. Nudi mogućnosti vježbanja za ljude koji su prezaposleni da bi došli u teretanu. Možete odrediti vrstu fitness putovanja na kojoj se nalazite, a Sworkit će predložiti najbolji program za vas. Ili možete pratiti jedan od fitness izazova Leaner, Fitter ili Stronger. Odjeljak za pilates je dobro zastupljen, ali bolje je da preuzmete ovu aplikaciju za širok raspon izazova vježbanja koje nudi.

Preuzmi iOS | Android

The Pilates Class

Čas pilatesa vodi Jacqui Kingswell, bivša profesionalna plesačica koja je radila s umjetnicima kao što su Beyonce, Kylie Minogue i One Direction prije nego što je promijenila put kako bi pomogla drugima da uče pilates. Kingswell je prijateljski, ohrabrujući instruktor, a ova aplikacija vrlo brzo pokazuje kako pilates može djelovati i kao pojačivač energije i kao umirujuća aktivnost.

Dostupne vježbe možete filtrirati po vrsti, kao i po trajanju, intenzitetu, ciljnom području i vremenu. Postoji sedmodnevna besplatna probna verzija za isprobavanje časova ili možete pogledati web stranicu The Pilates Class.

Preuzmi iOS | Android

Najnovije

Popularno

Više savjeta