Kako iskoristiti rasparene čarape

Ako mislite da su rasparene čarape problem, sigurni smo da će vas ovih 10 razloga natjerati da promijenite mišljenje.

Rješenja za rasparene čarape

1Gaćice, grudnjak, šal ili neki drugi osjetljivi komad odjeće stavite u čarapu te tek onda u perilicu rublja. Čarapa će zaštititi materijal od rastezanja ili čupanja.

2U čarapu stavite šoljicu sode bikarbone ili nekoliko komada ugljena te je stavite u hladnjak, blizu mjesta gdje želite odstraniti neugodne mirise. Sastojci iz čarape će upiti neugodne mirise, a neće uprljati hladnjak.

3Čaše, keramičke ukrase, ukrase za bor ili neke druge krhke predmete spremite u čarapu tokom seljenja ili premještanja. Pamuk će zaštititi predmete od pucanja.

4Čarapu napunite s mirisnim suhom potpouri mješavinom te je smjestite u automobil, ladice, ormar ili bilo koji komad namještaja koji želite osvježiti ugodnim mirisom.

5Čarape navucite na noge od stola, stolca, kreveta ili ormara kod seljenja i omicanja namještaja. One će ublažiti trenje i spriječiti uništavanje poda.

6Zamotajte jednu čarapu u kuglicu te je ubacite u drugu i dobro svežite u čvor i dobili ste platnenu lopticu za bacanje. Isto tako, u čarapu možete staviti i tenisku lopticu te je zavežite u čvor.

7Jednostavno navucite čarapu na ruku te njome detaljno prebrišite prašnjave površine. Možete se poslužiti i sredstvom protiv prašine, a čarapom prebrišite površinu.

8Čarapu navucite na ruku te na nju nanesite sapuna te dobro istrljajte tijelo. Čarape od grublje tkanine mogu vam poslužiti kao rukavica za piling, a grubi efekt možete pojačati šakom soli.

9Planirate li obojiti zidove u stanu, navucite čarape preko tenisica i zaštitite obuću, ali i pod od mrlja od boje.

10U čarapu ubacite kockice leda i njome trljajte ozlijeđeni dio tijela poput zglobova ili leđa. Isto tako, čarapu možete namočiti i spremiti u hladnjak te ste dobili hladnu kompresu.

Pogledajte i “Stavite luk u čarape”

Najnovije

Popularno

Više savjeta