Unijeti dašak glamura u nekretninu – Najjednostavniji način povećanja njene vrijednosti

Nekretnine predstavljaju izuzetno isplativo ulaganje, koje nas može interesovati iz više od jednog razloga a jedan od njih je najjednostavniji način povećanja vrijednosti. Dok neki od nas prije svega žele da postignu osjećaj sigurnosti koji im posjedovanje nepokretnosti pruža, drugi na ovom tržištu prepoznaju prostor za ostvarivanje finansijske dobiti. Iako postoje određeni jasni parametri na osnovu kojih se određuje vrijednost svake nepokretnosti, činjenica je da cijena kvadrata raste ukoliko je prostor valjano uređen. Ovakvo investiranje u nekretnine ne mora nužno biti veliko i podrazumjevati mnogo uloženih sredstava, već je dovoljno da unaprijeđenje prostora bude izvedeno mudro, uz temeljno promišljanje i dobro određene prioritete.

Najjednostavniji način povećanja njene vrednost

Pobjedite manju kvadraturu vizuelnim efektima

Iako se protiv broja kvadratnih metara kojim raspolažete ne možete boriti, postoje načini na koje manji prostor možete učiniti vizuelno većim i na taj način opravdati višu vrijednost vaše nekretnine. U ovom pogledu najbolji efekat ima pametno ograničavanje prostora. Cilj ka kojem treba da težite jeste da jasno definišete prostorije, a istovremeno izbjegnete postavljanje fizičkih barijera između njih. Jednu veću prostoriju možete interesentu predstaviti kao dvije pomoću tepiha. Na ovaj način ćete zapravo proširiti vidike kupaca ili zakupaca kada je upotreba prostora u pitanju. Nemojte opterećivati i gušiti prostor namještajem, već se fokusirajte na elegantne elemente uređenja kojima ćete predstaviti sve njegove potencijale. Postavljanje ogledala takođe stvara iluziju većeg prostora, a ovakva dekoracija istovremeno pruža prostoru taj dašak glamura koji ga čini vrednijim.

Balkon kao značajna prednost

Kada su u pitanju veći gradovi, balkon u velikoj meri mjenja stvari. Za stanovnike gradova opcija otvorenog prostora značajno povećava vrijednost nekretnine i primjetićete da svaka oglašena prodaja stanova u Beogradu ili Novom Sadu naglašava balkon kao svoj plus ukoliko on postoji. Nemojte prepuštati interesentima da zamisle mogućnosti balkona, već im predstavite ovaj prostor ukrašen zelenilom i uložite u lijep i prikladan nameštaj i eventualno poneki dekorativni predmet. Na ovaj način ćete predstaviti ovaj prostor kao dodatnu prostoriju i kutak za uživanje u vedrim danima.

Neutralne boje upućuju na otmenost

Boje igraju veliku ulogu kada je u pitanju utisak koji ostavlja prostor, te nemojte eksperimetisati jarko obojenim zidovima, iako se takve varijante možda uklapaju u vaš lični ukus. Ukoliko prostor prilagođavate specifičnom stilu, rizikujete da se ne uklopite u estetiku koju preferiraju pojedini kupci, odnosno zakupci. S druge strane, neutralne boje neizostavno upućuju na otmjenost i predstavljaju najelegantnije rješenje. Ukoliko se opredjelite za svetlije nijanse, doprinijećete i utisku širine prostora. Ovo se odnosi i na izbor namještaja, koji bi bilo dobro da prilagodite ovakvoj paleti boja. Izbjegavajte kontraste, koji će odvlačiti pažnju interesenata, već im omogućite da sagledaju prostor u cijelosti tako što ćete međusobno uklopiti sve elemente prostora izborom diskretnijih nijansi.

Dodajte notu luksuza

Pojedini predemti koje uklapate u prostor mogu ostaviti utisak luksuza i visokog stila, a sami po sebi ne predstavljaju naročit izdatak. Ovo možete postići implementirajući pojedinačne dekorativne elemente poput vaze sa svježim cvijećem ili sa ukusom odabrane umjetničke slike. S druge strane, kvalitetni debeli peškiri u kupatilu i upečatljiv otmjen prekrivač na krevetu mogu automatski uticati na kupca da više vrednuje prostor koji mu nudite. Ovakvi dodaci zahtjevaju minimalno ulaganje, a prave izuzetnu razliku, pa nemojte izostaviti da obogatite prostor na taj način.

Čist i uredan prostor

Faktor koji će formirati prvi utisak o vašoj kući ili stanu kod svakoga ko prekorači vaš prag jeste čistoća i urednost. Lijep miris kojim prostor odiše je izuzetno značajna stavka, koju će kupac i kasnije, razmatrajući vašu ponudu, vezivati za nekretninu koju ste mu predstavili. Pored osnovne higijene i klasičnih osvježivača vazduha, na ovo može uticati i činija sa aromatičnim voćem, svježe cveće, a možete čak i ispeći mirisne kolače i dopustiti da atmosferu u prostoru ukrase note poput cimeta i vanile.

Velika ponuda i konkurencija na tržištu nekretnina čini da svaka pojedinost u vezi sa prostorom koji nudite može uticati na vrijednost vaše kuće ili stana. Pored osnovnih katakteristika koje kupci i zakupci imaju u vidu, detalji koji zaokružuju cjelokupni utisak koji nekretnina ostavlja zaista mogu biti dobar argument koji brani njenu cijenu.

Najnovije

Popularno

Više savjeta