Savjeti za efikasnije usisavanje kuće

Usisavanje kuće je za mnoge dosadan i mukotrpan posao. Ipak ako ga uradite temeljito i ispravno, moći ćete usisavati rjeđe, što je vjerovatno svima i cilj.

1Kako biste uspjeli usisati mrvice i prljavštinu i iz najteže dostupnih mjesta, na otvor cijevi usisavača stavite kartonski valjak od role toalet papira i stisnite ga kako biste ga uspjeli ugurati u usko i skučeno mjesto.

2U kući se mogu zadržati i neugodni mirisi kućnih ljubimaca koji, dok usisavate, mogu završiti u vrećici usisavača te se tako opet vraćati u zrak. Kako biste to spriječili uspite u vrećicu malo cimeta čiji će slatkasti miris prekriti neugodne mirise.

3Kako biste s tepiha, tapecirunga, madraca i sličnih mjesta uklonili mirise koje ne želite osjetiti, pospite ih sa sodom bikarbonom, pustite da odstoji 30 minuta i zatim usišite. Soda će upiti neugodne mirise.

4Premještate li namještaj, ovaj trik pomoći će vam da uklonite udubine u tepihu koje su ostale od fotelja i stolova: stavite kockice leda na udubine i pričekajte da se otope. Vlakna će zbog vode nabreknuti i vratiti se u prvotni oblik. Prođite usisavačem po udubljenju kako bi se ulegnuta vlakna ponovno podigla.

5Naušnicu koja vam je pala na pod, ili bilo koji drugi sitni predmet, lakše ćete naći pomoću usisavača i najlonke. Na otvor usisavača stavite staru najlonku te je učvrstite gumicom. Prođite po podu sa usisavačem i izgubljena sitnica ostat će na najlonki.

Najnovije

Popularno

Više savjeta