Prelazak u veći životni prostor: Potreba ili luksuz

Određene životne promjene nekada od nas zahtjevaju i drugačiju organizaciju vremena, prostora i načina života. Potreba za preseljenjem u veći životni prostor javlja se uslijed različitih faktora i predstavlja veliki korak za sve članove porodice. Razlozi su individualni, ali nesumnjivo da ćete prelaskom u komforniji prostor, poboljšati kvalitet života i zadovoljiti potrebe svih ukućana. Trenutno tržište nekretnina  bogato je mnoštvom interesantnih ponuda, a nalazimo se u periodu kada i sama potražnja svakodnevno raste. Prije nego što se odlučite na ovakav korak, još jednom dobro razmislite da li vam je zaista neophodan. Obezbjeđivanje većeg prostora nije trenutni trošak, nego podrazumjeva i veće mjesečne troškove zbog utroška energije i drugih komunalija na koje kvadratura utiče.

Pročitajte neke od najčešćih razloga koji vas mogu navesti da razmatrate opciju kupovine prostranijeg životnog prostora.

Prelazak u veći životni prostor: Potreba ili luksuz

Investicija

Jedan od najboljih i najsigurnijih načina ulaganja svakako jeste kupovina nekretnine. Možda u datom trenutku želite da se preselite u veći životni prostor, ali to ne znači da ćete za nekoliko godina imati iste želje i potrebe. Nije ni bitno, jer sa kupovinom nepokretnosti nikada nećete pogriješiti. Ona predstavlja jednu od najpametnijih investicija, pogotovo ukoliko kao lokaciju odaberete neki od popularnih gradova ili turistički razvijenu destinaciju. Kada jednom odlučite da se iselite, uvijek ćete moći da je prodate ili izdajete, kako biste povratili početnu investiciju.

Proširenje porodice

Mladi bračni parovi su najčešći potražioci većih kvadratura, a primarni razlog zbog kojih kupuju prostraniju nekretninu jeste dolazak novog člana porodice. Dok je dijete malo, postoji mogućnost da boravi u sobi roditelji, ali čim malo odraste, biće mu potreban poseban kutak. Kao odličan izbor pokazala se moderna novogradnja, a Beograd  i stanovi čija prodaja svakodnevno raste, može da se pohvali bogatom ponudom nekretnina koji po svim svojim karakteristikama odgovaraju porodicama sa decom. Odlično razvijena infrastruktura i kvalitetni sadržaju ispuniće očekivanja svih onih koji se odluče na život u prijestonici. Raspitajte se o benefitima koje kao kupci prve nekretnine imate, jer ćete na taj način smanjiti opterećenje budžeta ili jednostavno preusmjeriti sredstva za opremanje prostora i druge troškove koje on prostor podrazumjeva.

Prostor za rad ili praktikovanje hobija

Poslovni angažman mnogih se poslednjih godina prilično izmjenio i sve je veći broj onih koji radne zadatke obavljaju od kuće. Ovo može biti pravi izazov ukoliko živite u skučenom prostoru i dijelite ga sa djecom ili kućnim ljubimcima. Upravo iz tih razloga, pojedinci se odlučuju na promjenu životnog prostora kako bi mogli sebi da obezbjede poseban kutak koji je namjenjen isključivo poslu. Pored toga, možda se bavite nekim hobijem kao što su slikanje ili fotografisanje, pa vam je potrebna dodatna prostorija kako biste smjestili svu opremu i nesmetano uživali u omiljenoj aktivnosti. Ukoliko ipak niste u prilici da u ovom trenutku priuštite veću nekretninu, uvijek možete adaptirati postojeći prostor i oformiti vašu kućnu kancelariju.

Privatnost i komfor za sve članove porodice

Bez obzira da li vaša porodica broji tri ili pet članova, važno je da svako od vas ima potrebnu privatnost i da se oseća komforno dok boravi u svom domu. Ovo je posebno značajno ukoliko djeca stupaju u tinejdžerske godine i teže ka većoj samostalnosti. Neko od djece će poželjeti da sluša muziku, dok će drugo dijete morati da radi domaće zadatke. Ove dvije aktivnosti nikako ne mogu istovremeno da se obavljaju, stoga je neophodno svakome obezbjediti zaseban kutak. Roditeljima je takođe potreban predah i trenuci gde će moći u miru da uživaju u svojim omiljenim ritualima kao što su meditiranje ili gledanje omiljene tv serije.

Stabilizacija finansijske situacije

Nekada je dovoljan razlog za preseljenje u veći prostor napredak u karijeri koji pruža bolju finansijsku stabilnost i dozvoljava određene promjene životnog stila. Možda u skorije vreme ne planirate proširenje porodice, ali jednostavno želite da uložite višak novca u nekretnine i prostor u kome svakodnevno boravite učinite komfornijim i prijatnijim. Važno je imati u vidu da će prostraniji stan podrazumjevati i i veće opterećenje kada su mjesečne komunalije u pitanju.

Bez obzira kakva je priroda potrebe za komfornijim prostorom, dobro isplanirajte sve korake i detaljno ispitajte svaku ponudu na koju naiđete. Uzimajući u obzir trenutnu finansijsku situaciju i ostale životne okolnosti, ne sumnjamo da ćete pronaći najbolju ponudu na bogatom tržištu nekretnina.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta