Ove stvari morate ponovno iskoristiti prije bacanja

Živimo u vrijeme kada je recikliranje, odnosno prerađivanje stvari i njihova ponovna upotreba od iznimne važnosti za očuvanje okoliša. Počnite od svoga domaćinstva u kojemu se svašta može reciklirati i korisno upotrijebiti.

Iskorištene koverte

Možete odrezati ugao koverte i stavite ga na ugao stranice knjige na kojoj ste stali čitati i dobit ćete označivač za knjige. Možete ih koristiti i za pisanje popisa za trgovinu, stvari koje morate obaviti, staviti u njih sjemenke bilja itd.

Kutije s papirnatim maramicama

Kada se isprazne u njih možete staviti plastične vrećice za kupnju namirnica. Tako ćete ih uredno moći vaditi jednu po jednu i reciklirati ih prije bacanja u smeće.

Novine

Novine se mogu iskoristiti na mnogo načina Možete obložit  kutiju u kojoj mačka vrši nuždu. Iskoristite ih da zaštitite radne površine od boje i ljepila. Također možete ih koristititi za pakovanje stvari kada se selite ili šaljete neki osjetljivi predmet poštom.

Limunova kora

Možete napraviti sredstva za čišćenje na bazi limuna, a koru možete i zamrznuti i koristiti po potrebi kao dodatak kolačima ili začin. Kora od limuna i naranče može vam pomoći i da vaš dom odiše finim, svježim mirisom. Jednostavno ih stavite pored ili na topli radijator.

Omot od maslaca

Kada potrošite maslac zaštitni omot u kojem je maslac bio upakovan stavite u plastičnu posudicu ili vrećicu i ostavite u frižider. Kasnije ga koristite za premazivanje tave za pečenje.

Valjkasti kartoni od papirnatih ubrusa

Ovi kartoni se mogu iskoristiti na jako zanimljiv način a to je da na njih možete namotati ostatke tkanine ili božićne lampice koje se na taj način neće zamrsiti.

Najnovije

Popularno

Više savjeta