Kako novu obuću učiniti udobnom?

Kad kupujete obuću, teško je procijeniti hoće li biti udobna ili ne. Tek kad počnete hodati, znaćete jesu li cipele ili čizme podatne i meke. Evo nekoliko jednostavnih načina kako Kako novu obuću učiniti udobnom.

Kako novu obuću učiniti udobnom?

Nosite flastere za žuljeve i prije nego nastanu

Čini se mudro imati flastere protiv žuljeva koje možete kupiti u apoteci. Ako imate osjetljiva stopala i inače imate žuljeve, ovo će ih sigurno ublažiti. Nosite flastere u torbi da vam budu pri ruci čim osjetite da vam je cipela imalo neudobna. Stavite ih na petu i mali prst prije nego bude kasno.

Lomite petu rukama

Stisnite i lomite rukama petu cipele. To će pomoći da je što prije omekšate jer je obuća na tome mjestu najtvrđa i tu je najčešći uzrok problema.

Rastegnite ih čarapama

Jedan od najlakših i najbržih načina kako da omekšate i raširite novu obuću je da obučete deblje čarape i tako hodate po kući. Čarape će rastegnuti kožu da ne bude tako uska i bolna kada ih krenete nositi bez debelih kratkih čarapa.

Fen za kosu

Sušenje obuće fenom je način da koža brzo omekša. Imajte ih na nozi i grijte kožu vrućim zrakom, najbolje da iimate i debele kratke čarape za bolju efikasnost.

Smrznite ih

Stavljanje čizama u zamrzivač može učiniti čuda vrlo brzo. Napunite dvije kesice vodom i stavite ih u cipele. Ostavite u zamrzivaču tokom noći, a ujutro će cipele biti dovoljno udobne za nošenje.

Nosite ih obućaru

Ako nemate vremena provoditi ove trikove, ili ako u njih ne vjerujete, odnesite obuću profesionalcu. Obućar će je nasprejati specijanim sredstvom i za jedan sat, spremna je za nošenje.

Najnovije

Popularno

Više savjeta