Kako iskoristiti slobodan prostor u malom stanu za dizajniranje dobro organizovane kućne kancelarije

Danas je gotovo neizostavno posjedovati kancelariju u svom domu i ma koliko prostora imali, radni kutak može da bude koncipiran kao savršeno mjesto za rad. Nezamislivo je da ne posjedujete barem jedan mali kutak koji ćete pretvoriti u radni prostor i tako omogućite sebi prostor u kom se možete posvetiti poslu u potpunosti. Kada je riječ o dizajniranju posebnog prostora za rad, postoji nekoliko stvari koje morate da uzmete u obzir ukoliko želite da budete produktivni u svom domu.

Kako iskoristiti slobodan prostor u malom stanu za dizajniranje dobro organizovane kućne kancelarije

Udaljite se od buke

Jedan od glavnih benefita kada je u pitanju rad od kuće jeste mogućnost da se odmarate i pravite pauze onda kada vama to odgovara i to u prostoru koji vam je poznat i prijatan za boravak. Sa druge strane, ponekad je ovo i jedna od glavnih mana jer često kretanje ostalih ukućana kroz vaš dom umije da bude glavni faktor ometanja. Upravo je ovo glavni razlog zašto je neophodno da prostor za kancelariju bude udaljen od svih ostalih prostora u kojima ostali ukućani borave. Ovo igra bitniju ulogu od veličine prostora, te se prije odlučite za prostor koji će vam omogućiti mir i tišinu nego za onaj koji vam omogućava više prostora.

Dobro organizujte prostor

Za sve što u životu želite da uradite, neophodno je da budete dobro organizovani, a ovo pravilo važi i za opremanje i kreiranje prostora za rad. Kada su u pitanju kancelarije u malim stanovima, organizacija je ključ uspjeha ukoliko želite da optimizujete prostor na odgovarajući način i iskoristite sve što vam je dostupno. Prije bilo kakvog početka namještanja, pokušajte da nađete najbolji raspored koji će vam omogućiti da u malom prostoru imate mjesta za sve – centralni prostor za rad, prostor za skladištenje ali i prostor za odlaganje stvari koje su vam stalno potrebne za rad. Ovo je veoma bitan faktor te mu posvetite pažnju kako biste na malom prostoru imali sve što vam je neophodno za rad.

 

Opremite se za posao

Kako biste posao vršili neometano i uvijek bili sigurni da ćete imati sav potreban alat za rad, neophodno je da kancelarijski prostor sadrži sve što vam je potrebno za kvalitetno obavljanje posla. Glavni fokus treba da bude na opremi koja vam je neophodna za obavljanje posla i treba da vam bude na dohvat ruke. Tehnika je ono što će vam najviše biti od koristi te uložite u glavnu i propratnu opremu kao što su odgovarajući toneri za štampače koji će vam omogućiti da iz udobnosti svog doma umnožavate svu neophodnu dokumentaciju. Organizujte dodatnu opremu blizu radnog stola i uvijek imajte rezervne elemente kako biste uvek bili spremni da nastavite sa radom.

Prostor sa više funkcionalnosti

Kada je u pitanju organizacija malog prostora, jedan od ključnih savjeta popularnih dizajnera jeste da svaki element koji želite da uključite treba da ima nekoliko funkcija. Kada je u pitanju radna površina, ona može da ima više funkcija te može da sadrži i dodatni prostor za skladištenje ali i da bude sastavljena od nekoliko sekcija koje se mogu pomjerati kako biste u zavisnosti od potrebe mogli da koristite manje ili više prostora. Pored toga, razne police mogu da služe kao ukrasni element ali i da budu skriveni prostor za odlaganje stvari koje su vam neophodne ali mogu da stvore nepotrebnu gužvu na vašem radnom stolu.

Uključite samo neophodne elemente

Kada radite sa organizacijom malog prostora, potrebno je da uvijek imate na umu uključivanje samo onih elemenata koji su vam zaista neophodni. Ovo će spriječiti da vaš radni prostor konstantno bude prenatrpan što će vam samo stvarati manje prostora za rad i otežati rad i pronalazak potrebnih stvari. Pored toga, ovo će stvoriti ozbiljniji i profesionalniji izgled i sprečiti da vam višak stvari ometa koncentraciju.

Kućna kancelarija se danas smatra sastavnim dijelom naših domova i samim tim što smo uglavnom ograničeni na mali prostor, organizacija ovih prostora treba da bude dobro osmišljena i da uključuje sve neophodne elemente. Čak i mali prostor može da bude odlična podloga za stvaranje funkcionalne i dobro organizovane kancelarije.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta