Jeftine ideje koje zamjenjuju ovlaživač zraka

Jeftine ideje su ono što nam svima ponekad zatreba. Zimi je neophodno dodavati vlagu u zrak isušen zagrijavanjem, jer on postaje žedan i isušuje našu kožu, biljke pa čak i namještaj. Donosimo vam par jeftinih ideja kako osvježiti zrak u vašem domu.

1U staklenu posudu nalijte vodu i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, eukaliptusa i mente. Isparavanje vode podići će vlažnost zraka dok će eterična ulja, koja osim ugodnog mirisa imaju važna antivirusna svojstva, pogodno djelovati na dišne puteve.

2 Jako bitna stvar jeste prozračivanje prostorija. Glavno pravilo prilikom zračenja prostorija zimi i povećanja vlažnosti u zraku je vrijeme držanja prozora otvorenim s stepenima Celzijusevim vani. Što je vani hladnije, manje otvarajte prozore, jer čisti zrak koji ulazi u prostoriju trenutno postaje suh i crpi postojeću vlažnost u zraku. Rješenje je zračenje prostorija češće ali u kraćim periodima.

3Mokar veš možete iskoristiti kao prirodni ovlaživač zraka. Stalak za sušenje veša stavite što bliže uz radijatore te će na taj način voda iz vešaisparavati i održavati vlagu u zraku pogodnom.

4 Dobra ideja je da u lonac stavite vodu i u nju narežete koru naranče ili limuna i pustite na laganoj vatri da ključa. Pare prilikom isparavanja podići će vlažnost zraka, a miris citrusa podići će ispuniti zrak u vašem domu i učiniti boravak ugodnijim.

Najnovije

Popularno

Više savjeta