Naslovnica Mobiteli Android Korisne mobilne aplikacije koje će vam olakšati život

Korisne mobilne aplikacije koje će vam olakšati život

Sigurno ćete se složiti da su pametni telefoni postali neizostavan dio naših života. Promijenili su način našeg rada, igre i komunikacije. Aplikacije koje preuzimamo za ove telefone još više unaprijeđuju spomenuto, a mi vam donosimo neke stvarno korisne mobilne aplikacije koje će vam olakšati život.

Korisne mobilne aplikacije

1 ProShot

proshot aplikacija(iOS i Android)
Aplikacija je namijenjena svim fotografima koji žele unaprijediti svoju vještinu. Nudi vam pristup naprednim opcijama koje će vam pomoći da podesite fokus i svjetlo za vrijeme fotografisanja. Podešavanja možete raditi u realnom vremenu, zumirati jednim prstom i unaprijediti generalnu kvalitetu vaših fotografija.

2 Goodlook

goodlook aplikacija(iOS i Android)
U prevodu “Dobar izgled” je app koji je kako mu i samo ime kaže zadužen za vaš dobar izgled. Nudi modne savjete i vodič šta da obučete i kako da neke dijelove odjeće kombinujete sa drugima. Aplikacija prati modne trendove i svaki dan nudi nove savjete profesionalnih stilista za žene i muškarce.

3 Remote mouse

remote mouse aplikacija(iOS, Android, Windows Phone)
Uz pomoć ove aplikacije možete svoj pametni telefon pretvoriti u daljinski upravljač vašeg kompjutera. Posebno je korisna kada koristite wireless miš ili tastaturu a nestalo vam je baterije. Tada Remote mouse aplikacija stupa na scenu.

4 Marvin

marvin aplikacija(iOS)
Marvin je eBook čitač za ljubitelje knjige i čitanja. Pored standardnih opcija kao što su podešavanje pozadine i boje slova, aplikacija ima nevjerovatnu umjetnu inteligenciju koja će vam omogućiti da otkrijete zanimljive stvari o autoru, glavnim likovima te historijatu knjige dok je čitate.

5 Clap! Phone Finder

clap phone finder aplikacija(Android)
Sa ovom aplikacijom nikada više nećete paničariti kada izgubite telefon u kući. Samo lupnite dlanom od dlan i vaš telefon će se odazvati zvukom koji ste sami ranije odabali. Aplikacija troši vrlo malo baterije što joj daje dodatni plus.

6 My Script Calculator

my script calculator aplikacija(iOS i Andrid)
Ovaj digitron je mnogo više od običnog. On rješava matematičke operacije napisane rukom na ekranu. Sve što trebate je rukom napisati matematičku jednačinu na ekranu vašeg telefona i aplikacija će uraditi ostatak.