Naslovnica Dom Greške koje radimo kod pripreme sendviča

Greške koje radimo kod pripreme sendviča

Iako ne predstavljaju neko kulinarsko umjetničko djelo, dobar sendvič može postati prava kulinarska poslastica koja se brzo sprema i zadovoljava glad, ali i zavodi sva naša osjetila. Uz malo mašte i kombinovanja raznih sastojaka mogu se napraviti odlični, zdravi i hranjivi sendvići. Ipak postoje neke stvari u kojima vjerovatno svi griješimo tokom pripreme sendvića. Otkrijte gdje najčešće griješimo kada ga pripremamo za sebe, porodicu i prijatelje.

Tri greške kod pripreme sendviča

1Često stavljamo sastojke koji se teško grizu
Malo ko ne voli pršut ali mu nije mjesto u sendviču. I najtanje kriške ovog suhomesnatog proizvoda teško ćete gristi, pa ga je bolje jesti samostalno. Ako baš želite napraviti sendvič s pršutom, svaku krišku narežite na komade u obliku zalogaja, pa ih tako stavite u sendvič.

2Pretjerano ubacivanja povrća
Hrskavost zelene salate i sočnost paradajza može pridonijeti su odlična kombinacija u svakom sendviču. Ali ako ovi sastojci nisu svježi velika je vjerovatnoća da će pogoršati okus cijelog jela. Uvijek težimo svježim sastojcima i sendvič je zagarantovano dobar.

3Stavljamo sastojke različite veličine i pretjrujemo sa količinama
Ko ne mrzi sendvič iz kojeg ispadaju svi sastojci?. Gradite svaki dio sendviča planirano. Naravno hljeb uvijek mora biti svjež te širi i duži od drugih namirnica kako biste mogli neometeno jesti, a nemojte pretjerivati i s količinom namirnica u njemu.